ГКПП "Илинден" блокира заради траурна церемония

Снимка: Infomreja.bg

Образувала се е километрична колона

Пътят от граничен пункт "Илинден-Ексохи" към гръцкия град Като Неврокопи е затворен. Образувала се е километрична колона от автомобили и камиони и в двете посоки, заяви пред БНР председателят на сдружението на тютюнопроизводители "Басма" Иван Сабахлъков, който пътува към Кавала, но е блокиран на пътя.

Според него в района е станал тежък инцидент, при който е загинал 31-годишен пилот от Гърция.

"Доколкото ме информираха, паднал е самолет точно на пътя и в момента е затворен пътят, от доста време, в двете посоки. Има наистина страшно много полицейско присъствие. Кога ще се отвори не знам. Затова информирам вас и медиите да предупредят българските шофьори да не пътуват на този етап. Аз съм преди Гранит, едно селце след Като Неврокопи, а произшествието е станало на 5-6 километра по-надолу. Нашите тирове ги спират още на границата, "Ексохи" ги спират, нашите полицаи не знаят, пускат ги. Затова информирам да не пътуват, не е желателно. Тук е доста студено и вятър има", посочи Сабахлъков.

Националното радио уточнява, че от "Гранична полиция" са потвърдили, че движението е било спряно за часове, но по тяхна информация причината е била траурна церемония, в която е участвал и премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK