ГЕРБ съветниците в Гоце Делчев: Ще бъдем твърда и конструктивна опозиция

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Днес, след като предложеният от ГЕРБ за председател на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Тунчев не бе избран, седмината общински съветници и кметовете от управляващата партия свикаха пресконференция, за да изразят недоволството си. „Изненадани сме от това, че хора, които гласуваха против Владимир Москов, вече влязоха в съглашателство с групите на БСП и ДПС. Очаквахме, че целият десен политически спектър в Общинския съвет ще подкрепи нашата кандидатура, но това не се случи. С избора за председател, в лицето на Ангел Гераксиев, съветниците от „Български социалдемократи“ показаха, че стоят зад старото статукво. Оттук нататък ние ще демонстрираме позиции на демократичност“, заяви на пресконференцията заместник-председателят на съветниците от групата на ГЕРБ адв. Костадинка Богданова.

Богданова обяви, че парламентаристите от управляващата партия ще търсят широка подкрепа от специалисти, за да си изпълняват съвестно работата и да защитават интересите на гражданите, които са им гласували доверие. „Имаме забележки към правилника за работа в Общинския съвет и ще внесем предложения за промени. С предложението ни за явно гласуване при избора на председател искахме да покажем, че сме против задкулисните постановки и че искаме да работим в условия на пълна прозрачност“, подчерта още Костадинка Богданова.

Председателят на групата съветници от ГЕРБ Ангел Тунчев, чиято кандидатура за шеф на местния парламент не получи подкрепа, увери, че съветниците от управляващата партия няма да спъват работата на кмета Владимир Москов, но ще настояват в новия Общински съвет да се чуват гласът и посланията на хората.

„Идеята ни беше друга, но щом като бе избран председател, подкрепен от ДПС и БСП, ще бъдем твърда и конструктивна опозиция в новия Общински съвет“, каза Тунчев.

Той допълни, че още в следващите дни съветниците от ГЕРБ ще открият свои приемни за сигнали на граждани, на базата на които ще бъдат формирани голяма част от предложенията им за обсъждане и гласуване.

Тунчев информира, че предстои съвместно заседание със съветниците от другите политически сили в Общинския съвет за експертното конструиране на парламентарните комисии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//