Фентъзи парк с дракони в столичния парк „Възраждане”

Снимки: БГНЕС

Интерактивната изложба стартира днес и ще продължи до 15-и март

Фентъзи парк на открито с дракони от цял свят отвори врати за посетители в столичния парк Възраждане. Интерактивната изложба Living Dragons Wintertale („Живите дракони – Зимна приказка“) на анимирани дракони стартира днес и ще продължи до 15 март, предаде репортер на БГНЕС.

Над 20 анимирани дракони от приказки, древни митове на Изтока и Запада, фентъзи книги, филми и видео игри са изложени в изградения магичен парк на открито. Изложбата е интерактивна и анимирана и така например драконите ръмжат, движат и издават специфични „драконови“ звуци. Освен 24 дракона, тук има и 2 говорещи дървета.

Цялостната концепция за атракциона, както и изборът на експонати и оформлението на тематичния парк е дело на българска компания, част от която е Цвети Грозданова. „Тя е изложба атракцион, която е подходяща за деца, семейства, подрастващи. Всъщност това е един атракцион за цялото семейство, който представя историята на драконите и легенди за драконите от целия свят”, каза тя. До момента атракционът е обиколил няколко държави, като в България е за първи път. През изминалите две години е гостувал в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

Организаторите отбелязват, че паркът работи в съответствие с всички епидемиологични разпоредби, включително изискванията за социално дистанциране. „Изискуемо е  посетителите да носят маски, въпреки че на открито не е задължително, но ние изискваме да носят маски и да спазват дистанция от 1,5 м., и имаме контрол на входа от стюарди, които също обикалят изложбата и следят тези мерки да се спазват”, каза Цвети Грозданова.

Билети се продават на място на цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.), и 15 лв. за възрастни. Предвидена е и възможност за закупуване на семеен билет. Децата под 2 г. влизат безплатно. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK