Египет предупредил за атаката на "Хамас"

Снимка: dnevnik.bg

Твърдения от САЩ ядосаха Израел

Израел е бил предупреден за потенциално насилие три дни преди смъртоносното нападение през границата.

Това съобщи председателят на комисията за външна политика в Камарата на представителите на Съединените щати, предаде Би Би Си.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече информацията "абсолютно фалшива" в момент, когато наблюдатели на Запад и в самия Израел говорят за провал на апарата за сигурност на страната, прословут с ефективността си и умението да предотвратява опасности след редица войни и заплахи.

"Знаем, че Египет е предупредил израелците три дни по-рано, че събитие като това може да стане", каза пред репортери председателят на външнополитическата комисия Маккол след закрито заседание за представители на Конгреса, посветено на близкоизточната криза, предава "Франс прес". Пред "Асошиейтед прес" пък представител на египетското разузнаване каза, че Кайро е предупредил за "нещо голямо", планирано за Газа.

Официалната позиция на израелските власти - от правителството и дипломацията до армията - е, че провал е допуснат и предстои той да се обсъжда и установява, но първо трябва да се елиминира заплахата и войната да се доведе докрай. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//