Днес ще преобладава слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Краткотрайни валежи се очакват в Югозападна Бълария

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна, предимно купесто-дъждовна облачност ще има над Югозападна България и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над планините облачността ще е значителна, предимно купесто-дъждовна. В масивите от Югозападна България ще има краткотрайни, на отделни места временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове - от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще e предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 25 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 3 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 21 ч. и 14 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK