Днес ще има значителна облачност, почти без валежи

Снимка: Infomreja.bg

Сравнително топло за сезона

Днес ще има значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока. Преди обяд на много места в низините ще има мъгла. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, в Дунавската равнина - слаб от изток. Сравнително топло време с максимални температури между 11° и 16°, в западната половина на Дунавската равнина малко по-ниски, в София около 13°.

В планините ще има разкъсана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места ще има намалена видимост. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 6 мин. Луната в София залязва в 9 ч. 5 мин. и изгрява в 17 ч. и 38 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK