Днес ще има валежи от дъжд и сняг

Снимка: Infomreja.bg

Нахлува студен въздух

Днес, по преминаващия студен атмосферен фронт, на много места в Южна България ще превалява сняг, в низините - дъжд и сняг. Преди обяд в отделни райони в Северна България ще има превалявания и от дъжд ,и от сняг, но след обяд ще спират от северозапад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите към 14 часа ще са между 0° и 5°, в София - около 0°; до края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни.

В планините ще превалява сняг. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Температурите бързо ще се понижат и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 33 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 03 мин. и изгрява в 20 ч. и 58 мин. Фаза: три дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK