Джамбазки: Правителството обещаваше промяна, а тя е в цените

Снимка: Infomreja.bg

Дал е обяснение по скандала в Европарламента

Правителството обещаваше промяна, а тя е в цените. Ясно ни е, че не всичко зависи от тях. Но може да направят три-четири елементарни неща. Да свалят ДДС- то за електрическата енергия, за да не плащат хората и фирмите толкова много. Да сложат мораториум върху въглеродните квоти, които са няколко десетки милиона на година, които също се плащат от българския данъкоплатец.

Всички тези неща можеха и трябваше да ги направят, но те не ги правят. Седят и чакат да видят какво ще стане. А, то се вижда - цените се вдигат всеки ден и всеки ден. Това обяви в кюстендилското село Николичевци евродепутатът Ангел Джамбазки. Той прогнозира, че най- големият проблем ще дойде откъм бизнеса към хората, а не обратното. Когато фирмите започнат да затварят, хората ще останат и с високи сметки, и без работа.

Джамбазки даде пример и с министър-председателя, който според него не е казал едно вярно изречение. „Давам пример с последното му изявление за това черпи ли се газ от хранилището Чирен, след това излизат и казват, че не е вярно. Той в ефир казва по-често неистини, отколкото истини. Това става все по-голям проблем. Все едно министър-председателят е поставен наужким, за малко или под прикритие“, коментира още евродепутатът.

За скандала с Брюксел той обяви, че вече е дал обяснение за случилото се и ако бъде глобен ще обжалва наказанието.

„Това, че в главите на някой се появяват такива символи, означава някакво напрежение от миналото и означава, че тези хора навсякъде виждат призраци. Една много бърза проверка, в която и да е социална мрежа ще ви покаже десетки европейски лидери, които на някакви събирания, с някакви хора, просто са помахали и са в такава поза. Аз, ако исках да направя нещо такова, щях да го направя и щях да си кажа. Не ми пречи и не ме е страх да си пазя позициите, които имам. Мисля, че това само показва, колко тежко увредени са някои от колегите по темата“, каза още евродепутатът.

Джамбазки определени случилото се като нелепо и допълни: Имам изказване, свърша и започвам да споря с някои хора в залата, караме се, викаме си. Почти излизайки от залата, което се вижда и от видеото, я чувам, че ми обяснява, не говорете защото ми пречите да водя заседанието. И се обръщам и й махам, за да й кажа - Да разбрах Ви и извинявайте.

Това е случаят! Не болните мозъци, на които се привиждат всякакви други неща. Ще поздравя нея така? Откъде накъде! Тя не ми е никаква. Не я харесвам! От друга група е! Ако тръгна да поздравявам някого, не е ли по логично да го направя от трибуната, от където имам изказване, доста силно впрочем, а не като излизам с гръб към залата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//