Директорът на ОД МВР иска сигналите за незаконна сеч да се насочват към РДГ

снимки: infomreja.bg

Директорът на Областната дирекция на МВР – Кюстендил Елиан Стамболийски поиска сигналите на телефон 112 за незаконен добив на дървесина да бъдат пренасочвани към Регионалната дирекция по горите.

Според него този проблем трябва да бъде разрешен, тъй като се губи излишно време при препредаване на информацията.

„Има направления, по които бих искал да има промяна, те най-вече са свързани с неправилното насочване на сигнали. Пример за това е постъпването на сигнал за незаконна сеч в полицията. По-редно и правилно е този сигнал да постъпи в Регионална дирекция по горите, защото там са по-компетентни при извършването на проверка“, коментира шефът на полицията по време на кръгла маса на тема "Взаимодействие между Районен център 112 София, службите за спешно реагиране и местната власт в област Кюстендил".

На форума присъстваха още директорът на Националната система 112 Стоян Граматиков, началникът на център 112 София Цветомир Цеков, директорът на ОДБПЗН Гроздан Христов, директорът на Спешен център Анелия Георгиев, представители на РДГ и общините в областта.

"Знаете, че националната система 112 е един ангажимент, който ни е възложен от Европейския съюз и Европейската комисия. От 2008 г. телефон 112 вече е факт във всички държави членки на ЕС", припомни областият управител Виктор Янев.

Данните показват, че през месец  януари тази година най-висок - 56, 4 %, е делът на инцидентите, насочени към Центъра за спешна и неотложна помощ - Кюстендил, 26,9% към полицията и 8,8% към пожарната.

И през февруари най-висок е делът на инцидентите към ЦСМП - 59,9%, към полицията - 28,9% и 4,1 % към пожарната служба.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//