Димитър Делчев в Благоевград: РБ е за въвеждането на машинно гласуване

Димитър Делчев, снимка: РБ

Реформаторският блок е за въвеждането на машинното гласуване и като инструмент за мек образователен ценз – щом неграмотният не изпълнява задължението си по Конституцията да се образова, сам се лишава от правата си. Да, нека да отиде до машината за гласуване, но ще може ли да гласува с нея, ако не умее да чете?

Балансът между права и задължения е нарушен, защото напоследък у нас се залита в либералничене. РБ втвърдява политиката си в обратната посока – модерен консерватизъм, патриотична визия и спазване на правилата и задълженията.

Това заяви доскорошният народен представител от РБ Димитър Делчев пред медии в Благоевград. Делчев добави, че машинното гласуване не затруднява грамотните хора, по-сигурно е, спира всякакви манипулации с бюлетини и протоколи и намалява рязко влиянието на купените гласове върху резултатите.

Ние, от РБ, направихме демонстрация на улицата с машина за гласуване и нямаше нито един човек, който да не може да се справи с гласуването. Но който не може да чете, ще бъде затруднен – все пак държавата плаща образованието на всеки българин поне до 16-годишната му възраст, каза Делчев.

Цената, която дъравата ще плати за машинното гласуване, е по-малка от тази, която бихме платили, ако изборите бъдат касирани, а резултатите ще излизат минути след края на изборния ден, посочи Делчев. По думите му, решението на ВАС за въвеждане на машинното гласуване е логично. Законът може да бъде спазен, тъй като има съкратени срокове за обществените поръчки, свързани с изборния процес, обясни Делчев.

РБ има голям противник – БСП и ДПС, които искат да узурпират управлението. С ГЕРБ сме конкуренти. Ръководството на ДСБ вече не е част от РБ – Кънев си прави успоредно с ДСБ и друг негов проект. Голяма част от хората от ДСБ обаче останаха в РБ и това се видя на конгреса на Реформаторите – над 200 техни представители имаше, припомни Делчев.

На въпрос за РБ в Благоевград, Делчев каза, че се водят активни разговори с хора от ДСБ в областта. Не са важни апаратните им ръководства, а личностите, каза Делчев. За листата Делчев отговори, че в нея ще влязат хора от всички партии в РБ и ще получи подкрепа и от хора от ДСБ.

Обсъждме да има представители от всички общини, хора с добра репутация, които могат да спечелят доверието на гражданите. Делчев каза, че към момента Анна Бистричка, Димитър Делчев и Найден Зеленогорски получават доверие в Благоевград за листата.

На въпрос за излизането на НПСД от РБ поради решението им да продължат с ДОСТ, Делчев отговори, че НПСД днес имат форум, на който ще решават своя път. Те смятат, че най-важната им задача е да се борят с ДПС и виждат тази битка заедно с Местан. Ние разбираме това, а те осъзнават, че за РБ е напълно неприемливо сътрудничество с ДОСТ, категоричен бе Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK