Денят ще е облачен и дъждовен

Снимка: Infomreja.bg

Има условия за градушки

Днес облачността над страната ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, в планинските и югоизточните райони ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър главно от изток-северозиток. Максималните температури ще са в широки граници, от 15°-17° в Северозападна до 22°-24° на места в Южна България, в София – около 18.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите части - временно силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна, вечерта ще започне да се повишава.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и с валежи от дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 4 мин. и залязва в 20 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 38 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 48 мин. и залязва в 18 ч. и 28 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK