Денят ще бъде слънчев

Снимка: Infomreja.bg

След обяд над планинските райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места в Горнотракийската низина с намалена видимост. Около и след обяд над западната половина ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски в източните райони, в София - около 29°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за май - слабо ще се повиши.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 56 мин. и залязва в 20 ч. и 50 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 53 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 41 мин. и залязва 15 ч. и 49 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK