Денков: Ще продължим да работим за повишаване на доходите

Снимка: МС

Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати, призова премиерът

„Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститорите и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и условията за бизнеса. Ще продължим да работим за резултати, които променят България към по-добро“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков преди началото на първото правителствено заседание за 2024 г.

Премиерът допълни, че се изисква още време, за да може всеки да усети в ежедневието си резултатите от усърдната работа на правителството. „На прав път. Вярвам, че хората почват да го разбират“, категоричен е акад. Денков.

Министър-председателят посочи, че предварителните данни на Министерството на финансите сочат, че дефицитът в бюджета за 2023 г. ще бъде 2,2%, съобщават от Правителствената информационна служба. „Това е почти процент под заложения в бюджета от 3% и три пъти под апокалиптичните 6 до 7%, с които обществото беше плашено месеци наред. Поздравления на министъра на финансите и неговия екип!“, заяви премиерът.

Постигнатият по-добър дефицит дава възможност на правителството да отдели допълнителни 1,2 млрд. лв. за общински проекти към вече заложените в бюджета за 2024 г. „Това са средства, които всеки един може да усети според това как ще бъдат използвани в съответната община“, посочи акад. Денков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK