Дафин Незиров от Кочан е арестуван за убийството на Али Шерифов

снимка: infomreja.bg, архив

Дафин Незиров от село Кочан е задържан като обвиняем за убийството на 38-годишния си съселянин Али Шерифов, мъртвото тялото на когото бе намерено близо до площада в селото в нощните часове на 16 октомври.

Съмненията на хората от Кочан са, че между двамата мъже е имало сексуална връзка и Дафин е убил интимния си приятел, за да не излязат наяве сексуалните му набези с 38-годишния Али, който от дете е сирак и заради трудния си живот в последните години се отдал на алкохола.

Основание разследващите да твърдят, че Дафин Незиров е фактическият убиец на Али дават и провалените резултати на Незиров пред детектора на лъжата. Криминалистите са категорични, че при сбиването между Шерифов и Незиров, станало вечерта преди убийството, е имало свидетели, но никой разпитаните до момента повече от 50 местни жители не посмял да разкаже какво е видял.

В хода на разследването, което започна веднага след направената аутопсия, часове след като бе открит трупът и заключенията на патоанатома, че Али не е починал от естествена смърт, селото бе взривено от недоволство и всички настояваха селският побойник Дафин Незиров, какъвто го познават в Кочан, да бъде арестуван и обвинен за убийството на Али Шерифов.

Разследващите случая полицаи са поискали удължаване на мярката на Незиров или да му бъде наложена постоянна мярка за задържане, докато излязат всички резултати от снетите отпечатъци по трупа на 38-годишния мъж и дадения материал за ДНК експертиза.

Дафин Незиров за пореден път напада и пребива беззащитния и кротък Али Шерифов. Между тях съществувала явна вражда и при всеки удобен случай Незиров се възползвал да му нанесе побой.

Хората от Кочан предполагат, че Дафин е издевателствал и сексуално над убития Али чрез упражняване на сила. За подобни престъпления Незиров е бил осъждан на няколко пъти от Районния съд в Гоце Делчев.

В нощта на нелепата смърт на младия мъж, до около 2 часа през нощта двамата били в ресторанта на селото, който държи под наем Дамян Искренов, познат сред съселяните си като Крико. Незиров и други селски комарджии играели на карти, а Али Шерифов ги наблюдавал и се наливал с алкохол.

Слуховете в селото говорят, че пияният мъж, който бил алкохолик, е бил убит в ресторанта или на друго място и после изхвърлен на улица близо до площада в Кочан.

Според разследващите случая Незиров се нахвърлил на жертвата си не вътре в ресторанта, а извън него, когато всички си тръгнали. Разпитани свители, които във фаталната нощ били в заведението заедно с убиеца и жертвата му, в показанията си отрекли да са видели, че двамата се бият и че в ресторанта изобщо се е стигало до свада и побой.

От друга страна мъжете, които според мюсюлманската традиция са къпали трупа на убития мъж, за да го подготвят за погребението, видели синини в областта на шията на Арифов, което според тях означава, че той е бил удушен.

Според резултатите от аутопсията черният дроб и повечето му вътрешни органи били разкъсани, все едно, че го е сгазил автомобил.

Жители на Кочан коментират, че Дафин Незиров е бил толкова жесток и безрасъден човек, че било твърде вероятно, след като установил, че при побоя волно или неволно е убил Али, да го е прегазил и с кола, за да прикрие следите си от извършеното жестоко престъпление.

Криминалисти от Гоце Делчев и Благоевград продължават разследването на мистериозното убийство, за което се оказа, че липсват смели свидетели, които да разкажат истината.

До момента самият Незиров, който е много здрав и силен физически, въпреки резултата от детектора на лъжата, не се е признал за виновен.

 

КОМЕНТАРИ

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj01:08 - 01.02.2013
ah kolko mnogo naivni hora samo , vqrvat na kakvoto im se kaje , Prosto horata obi4at intrigata , Dafin se znae kato jenkar po skoro , kakva ti Gei vruzka be hora !!! Sabudete se malko !!!! Napravo mi stava sme6no !
guygg22:15 - 02.11.2012
statiqta e lekomislena pisana ot budala gurnalist.Kak taka pri mieneto na trupa mi6tite go videli sininite po vrata ,apatofiziologyt {4ovekyt profesionalist}ne gi e zabelqzal.
!!!!!!!!!!12:07 - 24.10.2012
ako sa tapi i kuhi leiki shte imat li tiq palati i pari kakto kazvash ti mai ti si tap i kuha leika :))
nezabravko kolev23:04 - 22.10.2012
haide Satovchanskite chengeta da ve vidim ne samo da nosite o4ilata na kuhite vi glavi i da pravite pari na garba na horata i da gi pla6ite s orajieto koeto ne sa vi dali za tova ima li policiq v stovcha ili samo biznesmeni v oniforma g-n Cvetanov vijte kakvo stava napravete im edna proverka da vidite kolko pari imat palati ot kade sa van ot sistemata na tezi tapi i kuhi leiki

FACEBOOK

//