Д-р Олег Яков е „Лекар на годината“ в Благоевградска област

Снимка: Infomreja.bg

Днес РК на БЛС в Благоевград отбеляза професионалния празник на лекарите

Д-р Олег Яков е „Лекар на годината 2021“ в Благоевградска област. Той работи като пулмолог в болницата в Петрич.

„Д-р Яков е изключителен професионалист. Той е дългогодишен участник в дейността на БЛС и с това свое участие винаги е допринасял да бъдем по-силни, по-можещи и да помагаме на всички колеги в техния труден път“, заяви председателят на РК на БЛС в Благоевград – д-р Георги Георгиев минути преди да връчи на отличения медик специален плакет и грамота.

Това стана на церемония, проведена този следобед в офиса на РК на БЛС, по случай Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, считан за закрилник на всички лекари. Датата 19 октомври се отбелязва като професионален празник на българския лекар от 1996 г.

„Много съм развълнуван. Благодаря ви за доверието. Тази награда е за всички лекари и днес всеки можеше да бъде на моето място“, каза д-р Яков.

Плакет и грамота получи и д-р Детелина Кожухарова, която бе номинирана за „Лекар на годината“ за Благоевград.

„С д-р Кожухарова се познаваме дълги години и в професионален, и в личен план. Възпитан, коректен и тактичен колега. Най-голямото признание за нея е това, че много педиатри от града и областта са се учили от нейните умения“, посочи д-р Георгиев.

„Благодаря на всички вас. Пожелавам ви на моята възраст да можете да работите, да бъдете здрави и да сте в движение“, сподели отличената лекарка, която призна, че след броени дни – на 3 ноември, ще навърши 81 години.

Д-р Румен Кондев – завеждащ Вътрешно отделение в МБАЛ-Благоевград, д-р Хаджиева, началник на Вътрешно отделение в болница „Пулс“ и пулмологът д-р Смилкова бяха наградени за работата си на първа линия при борбата с епидемията от коронавирус.

„Благодаря за признанието, за доверието, наистина е много трудно на първа линия. Само 3-4 месеца сме били по-спокойни, през останалото време напрежението е голямо. Много сме натоварени. Лекарите сме на ръба, един да отсъства и ситуацията става много сложна. Имал съм дни, през които телефонът ми звъни по 130-140 пъти“, каза от своя страна и д-р Кондев, който приема наградата като оценка за усилията на целия екип на Вътрешно отделение.

За първи път от 30 години Районната колегия на БЛС има свои колеги, отличени на национално ниво. Това са д-р Димитър Димитров и д-р Георги Димитров.

Двамата заедно с д-р Вълков от Инфекциозна болница – София, изготвиха справочник за диагностика и лечение на COVD-19, който в момента се използва от медици в цялата страна.

Д-р Георги Димитров – младши, е отличен в категория “Те са нашето бъдеще“, а д-р Димитър Димитров – за принос в развитието и утвърждаването авторитета на съсловната организация.

В момента те работят и по друг проект – подготвят ръководство за онкологична хирургия.

На церемонията в чест на професионалния си празник присъстваха още д-р Дафина Тачова, д-р Съби Хаджиев, д-р Емил Цветков, както и заместник-областният управител на Благоевград Слави Христов, който връчи на председателя на РК на БЛС д-р Георги Георгиев поздравителен адрес от името на областния управител Николай Шушков.

За финал всички почетоха с минута мълчание паметта на колегите си, които, помагайки на пациентите си, болни от COVID-19, изгубиха битката с коварния вирус.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK