Д-р Христо Юруков удостоен с почетния сребърен знак на БЛС

снимки: личен архив

Управителният съвет на Българския лекарски съюз удостои благоевградския лекар д-р Христо Юруков с почетния сребърен знак на организацията. Значката е придружена с грамота за проявен висок морал и професионализъм в особенно тежка ситуация с национално значение.

Грамотата е подписана от председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов. Грамотата и почетният сребърен знак са връчени на д-р Юруков на тържествена церемония на 19 октомври.

Д-р Юруков бе прогонен от благоевградската болница по време управлението на д-р Красимир Михайлов.

Грамотата на благоевградския лекар му е връчена като реаниматор в шокова зала на УМБАЛСМ „Пирогов”.

На 25 юли тази година д-р Юруков бе удостоен с грамота и от здравния министър Десислава Атанасова за провяен висок професионализъм при лечението на израелските граждани, пострадали при терористичния акт на летище „Сарафово” от 18 юли.

Д-р Юруков летя заедно с министър Атанасова с правителствения „Фалкон”, изпратен от премиера в Бургас, за оказване на квалифицирана медицинска помощ и лечение на пострадалите израелски граждани.

В момента д-р Юруков /на снимката/, който преди 3 месеца даде последното си дежурстгво като лекар в ЦСМП-БЛагоевград, провежда практическите занимания в София на лекарите и останалия персонал от ЦСМП от цялата страна.

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

захарин пенчев20:57 - 12.12.2012
Искам да поздравя и да благодаря на д-р Юруков който ни проведе курса за шофьори на линейки по програма Пулс в Пирогов от 10 до 13 дек. 2012. много кадърен лекар и изобщо човек, приятен, с него може да се говори не само като лекар професионалист а и като човек на всякакви теми. За мен беше чест да се запозная с този добър човек. Ето един лекар достоен да стане Министър на Здравеопазването, той е човек който ще оцени тежкия труд полаган от нас шофьорите и многобройните дейности които извършваме без да ни се заплащат. Желая му здраве и много успехи.
Анко17:41 - 25.10.2012
Успех, д-р Юруков! Поклон пред вашия професионализъм. Пък недоразумението Михайлов да го оставим на мира, той толкова си може човека...
CSMP08:55 - 25.10.2012
Samo edno Bravo ne stiga!A d-rMixailov darji okolo sebesi samo nekadarni i kradlivi!
Марин08:32 - 25.10.2012
БРАВО!НАЙ-ГОЛЕМИЯТ,НАЙ-ЧОВЕЧНИЯ И НАЙ-ПРОФЕСИОНАЛИСТА С КОГОТО СМЕ РАБОТИЛИ

FACEBOOK

//