Цветя и ръчно изработени картички за дами-полицайки

Снимки: МВР

Вълнуваща среща на полицейски служителки с деца от ученическия доброволчески клуб „Заразно добро“

„Искахме да допринесем за това днешният празник на жената – 8-ми март, да започне с радостни емоции за жените, които упражняват нелеката полицейска професия, да го направим по-усмихнат“ – тези думи на зам.-директора на II СУ „Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище се оказаха пророчески. Защото днешната среща на трима представители на доброволческия клуб „Заразно добро“ в училището с представителки на различни полицейски служби навръх празника на жената – Осми март, бе наистина вълнуваща и за двете страни. 

Единадесетокласниците Моника, Николета и Димитър решили да поздравят за празника тъкмо жени с професия,  възприемаща се все още повече като мъжка, и дойдоха в сградата на областната дирекция на МВР с цветя и красиви ръчно изработени от тях картички. Посрещнаха ги служителки, работещи в различни структурни звена в дирекцията и в РУ-Търговище – в патрулно-постовата дейност, полицейски инспектор на район, полицейски инспектор в сектор „Пътна полиция“, инспектори в Детска педагогическа стая, в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и в „Оперативен анализ и полицейска статистика“. 

Учениците разказаха за мисията на своя клуб – да вършат различни добрини в града си, с което да увличат и своите съграждани. Последваха техни разнообразни въпроси към домакините им от полицията – кога жените са взели решение да работят тази нелека професия и дали това е било детската им мечта, какво ги вдъхновява в нелекото им работно ежедневие, какво е променила у тях службата им в полза на гражданите и обществото, не са ли се чувствали някога подценени при възлагане и изпълнение на служебни задачи само защото са жени в една мъжка професия…Последвалият откровен разговор между дамите в полицейски пагони и учениците-добротворци, приключи с настоятелна покана от децата и ръководителя им и последваща договорка в първия възможен момент, когато пандемичните мерки отпаднат, дамите-полицайки да гостуват в училището им, където с участието на един доста по-широк кръг ученици интересният им и полезен разговор да продължи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK