Центърът на Разлог с нова визия за 2 000 000 лева

снимка: Община Разлог

Централната градска част на Разлог, улица „Шейново” в града и паркът в село Баня ще бъдат преобразени до неузнаваемост. Най-предпочитаните места за отдих и почивка ще се сдобият с подобрени зелени площи, площадни и пешеходни пространства, паркове и алеи, както и с ново икономично осветление.

„С инвестициите в публичната инфраструктура целим да се подобрят площадното и пешеходно пространство в централната градска част на общинския център, както и да се подобри пешеходната алея и парка в с. Баня. Планували сме и реконструкция на съществуващо улично осветление в централната градска част на община Разлог и в парка и пешеходната алея в с. Баня. Обновените зелени пространства ще създават възможности за тяхното по-ефективно използване, за социални контакти, спорт и отдих”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Реконструкциятa на площадното и пешеходно пространство в централна градска част ще подобри цялостната визия на Разлог. Новата настилка ще бъде от гранитни и  мраморни павета, оформени гранитни и мраморни плочи, ще бъдат монтирани и мраморни  и гранитни бордюри.

Разкрасителните дейности в Разлог ще обхванат и фонтана пред сградата на общинската администрация. След разваляне на стара облицовка по стените фонтанът ще бъде облечен в оформени гранитни плочи. Зелените дишащи площи в Разлог и Баня ще имат ново градско обзавеждане, включващо градински пейки, градински кошчета за отпадъци, велостаянки, антипаркинг форми, парапет и информационни табели. В парковете ще се засадят почвопокривни видови, декоративни треви и храсти.

Проектът на Община Разлог „Обновяване на обществени пространства в населени места от община Разлог” разчита на финансиране от Програмата за развитие на селските райони. При одобрение на проекта ще се подобри жизнената среда в Разлог и с. Баня, както и ще се повиши привлекателността на населените места,

 

КОМЕНТАРИ

доктора13:07 - 25.09.2013
браво на общината. създава се нещо хубаво, също така и работа за безработните, например нови 200 000 лв. за осветление на г-н Стоянчев.След две години пак сменяйте лампите.Ние ще плащаме данъци и така докато дойде видов ден.БРАВО.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//