Богата културна програма за Деня на Банско

Снимка: Infomreja.bg

Спортно събитие съпътства събитията

По случай Деня на Банско – 5-и октомври, Община Банско ще подари на всички деца „Приказки на Колелета“ - място за вълнуващи разкази, красиви кукли, магични илюзии и музика.

От 3 до 5 октомври, на централния площад ще бъде разположен приказен театър на колела. Децата в Банско ще се срещат с приказни герои и ще могат да чуят приказки, разказани от куклената актриса Олга Чурчич. Посетителите ще се потопят в едно вълшебно пространство, което ще ги пренесе в необятния и чуден свят на приказките.

Театър „Приказки на Колелета“ ще бъде на пл. „Никола Вапцаров“ от 17:00 часа до 19:00 часа. Организираните посещения за деца и ученици ще бъдат от 10:00 часа до 13:00 часа. Свободен достъп за всички с приказна сесия (разказване на приказки) от 17:00 часа до 18:00 часа.

Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ съвместно с Община Банско, организират за 31-ви пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2023.

Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021-2024”.

Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта – г-н Димитър Илиев.

Спортното събитие ще допълни празничната програма по случай Деня на Банско.

Стартът ще бъде даден в 10:00 часа от начална станция на кабинков лифт с ходене по ски пътя до местността Пещерите, обратно по ски пътя до начална станция на кабинковия лифт, където ще бъде финала.

На финала ще има томбола с интересни награди.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините, призив за насърчаване на повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK