БЛС дава Мангъров на етична комисия заради неверни твърдения

Снимка: БГНЕС

Той заявил: "Tези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани"

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с  неверни твърдения на доц. Атанас Мангъров.

Те припомнят, че на 16 януари в национален ефир доц. Мангъров каза: "Tези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани". Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, ЗАЩОТО са ваксинирани" може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров.

Също в национален ефир доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: "Тези случаи не се съобщават." Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация.

От БЛС заявят, че с изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия. Те очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този наш сигнал добавяме към процедурата, която тече в момента.

В заключение от БЛС заявяват, че разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK