"Беса транс" с блокиран офиса, фирмата работила, но с много нарушения

Снимка: Infomreja.bg

Въпросният автобус през 2020 година е преминал през границите на страната 22 пъти

През деня от Министерството на транспорта съобщиха, че катастрофиралия автобус не е имал лиценз и туристическата фирма е използвала разрешително на друг неин автобус.

Поради липсата на разрешително за извършване на транспортни услуги за катастрофиралия автобус транспортното министерство отне лиценза на "Беса транс".

"Въпросният автобус през 2020 година е преминал през границите на страната 22 пъти, а от началото на тази година 113 пъти", се съобщава македонското Министерство на вътрешните работи, цитирано от местния сайт "Курир".

Броят на излизанията на автобуса с рег. № СК 0284 БА по всяка вероятност е много по-голям, защото справката се отнася само за последните две години.

От митническата администрация преди два дни съобщиха, че катастрофиралият автобус в периода 15 октомври - 18 ноември е минал многократно през граничните пунктове на Северна Македония с България, Косово и Албания.

Отстранени бяха двама митнически служители на ГКПП „Деве Баир – Гюешево“, които не са проверили документацията на автобуса. Според директорката на митническата администрация, автобусът не е бил проверен, защото "системата е работила много бавно".

По обяд в Скопие пристигнаха български следователи и прокурори, коит трябва да получат документацията, която да има помогне в разследването. Те ще вземат и ДНК проби от близките на загиналите, за да могат телата да бъдат идентифицирани, съобщава бТВ.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za