БАБХ: Храната, консумирана от децата на лагер в хотел в Банско, не е била замърсена

Снимка: Infomreja.bg

Шефът на РЗИ – д-р Калоян Калоянов, съобщи, че вероятно става дума за вирусна инфекция

Храната, консумирана от децата на лагер в хотел в Банско, не е била замърсена.

Лабораторните изследвания в акредитирана лаборатория на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са показали, че няма никакви отклонения или замърсявания в храната, предлагана в хотела в Банско, където в началото на седмицата лагеруваха група деца. 

Получен бе сигнал за стомашно неразположение на 13 деца, по който инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Благоевград незабавно извършиха проверка и взеха проби от храната за изследване, както и отривки от контактните повърхности и посуда в кухнята. 

Според направените лабораторни изпитвания всички проби от храната и отривките са отрицателни. Заключението на БАБХ е, че не се касае за хранително натравяне на децата от храната, консумирана в хотела.

Както стана ясно, не само децата – спортисти по карате, са имали симптоми, а и двама служители от хотела. Шефът на РЗИ – д-р Калоян Калоянов, съобщи, че вероятно става дума за вирусна инфекция, характерна за лятото и протичаща именно с температура, разстройство и повръщане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//