Атанасова уволни директора на "Пирогов"

Десислава Атанасова, снимка: infomreja.bg, архив

Здравната министърка Десислава Атанасова освободи директора на "Пирогов" проф. Димитър Раденовски, съобщи Агенция "Фокус", като се позова на правителствени източници.

Причината за уволнението са нарушенията в провеждането на обществените поръчки, които откри Агенцията за държавна финансова инспекция.

Изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс е д-р Стоян Миланов.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че в 18 ч. днес ще има извънредна пресконференция на министър Атанасова.

В края на миналата седмица бе съобщено, че Агенцията за държавна финансова инспекция е постановила санкция от 100 хил. лева за "Пирогов" заради нарушения в договори за обществени поръчки, подписани от изпълнителния директор на болницата.

Докладът с констатациите на финансовата инспекция е вече в прокуратурата, стана ясно на 16 ноември.

По думите на министър Атанасова от вчера от съставените седем акта след проверката в болницата пет са съставени на изпълнителния директор като физическо лице, а два акта са съставени на търговското дружество.

"В мое присъствие изпълнителният директор заяви, че ще обжалва всичките седем акта. Наказателните постановление все още не са връчени от Агенцията за държавна финансова инспекция. Лично аз не знам на какъв етап е проверката, която се извършва от прокуратурата", посочи министър Атанасова.

Според нея размерът на евентуалната глоба зависи от това наказателните постановление на кого и за какво ще се връчат.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK