48-ото Народно събрание не свърши най-важната работа, за която беше избран. Това заяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов от "Демократична България".

Разделението е голямо, според него и затова е важно да се групират силите, по думите му. Затова и реформаторските сили се обединяват. В 48 НС реставраторските сили са имали превес и Атанасов недоумява защо не са се обединили. Според него на тези избори българите ще заложат на промяната.

Провалът на този парламент е провал на ГЕРБ, смята той. Те се провалили като първа политическа сила, защото са в изолация, според Атанасов. През тези две години има промяна в поведението на президента, като стоплил отношения с тези, които наричал мутри, смята лидерът на ДСБ.

Причините да буксуваме за Шенген и Еврозоната са наследени проблеми от Борисов, по мнението му. Борисов е воденичен камък на парламентарната република и на партията си, според Атанасов. Той не изключи коалиция с БСП след вота. С левите имали разминавания във външнополитически план, но не и за реформата в съдебната система.

Атанас Атанасов е притеснен за честността на вота. Заради връщане на хартиената бюлетина ще се върнат стари порочни практики, по думите му.