Асфикция и травми от затрупването причинили смъртта на двамата миньори

снимка: infomreja.bg, архив

Смъртта на двамата миньори от рудник "Ораново" е причинена от асфикция и травми от затрупването, сочат резултатите от извършената аутопсия.

От МБАЛ - Благоевград съобщиха, че няма данни за интоксикация, което означава, че по време на инцидента не е имало изтичане на газ. 

Асен Стойнев от село Полето е бил с тежки травми в областта на корема и главата, Христо Младенов също е имял множество травматични увреждания в резултат на притискането от огромната земна маса.

Близките са прибрали телата на загиналите към 11 часа тази сутрин. В късния следобед днес двамата ще бъдат погребани.

С решение на Общинския съвет - Симитли днес в общината е обявен ден на траур.

Продължава издирването на другите двама миньори, останали затворени от свлачището в подземната галерия на рудник „Ораново”.

Към настоящия момент в спасителните дейности са мобилизирани 26 души, които работят под земята, 20 миньори от редовната смяна и 6-членен екип от Минно-спасителната служба в Бобов дол, съобщи областният управител Муса Палев. 

Достигнато е до 15-ия метър на минната галерия, която е с дължина около 45 метра. Продължават работите по разбиване на огромния скален къс, на който са се натъкнали спасителите тази сутрин.

Взети са всички мерки за осигуряване на безопасността на миньорите, заети със спасителните работи под земята, увериха от сформирания кризисен щаб.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//