Арестуван ли е кметът на Конарско заради незаконен дърводобив?

Снимка: Infomreja.bg

Арестът е станал на пътя между с. Черна Места и Якоруда

Задържаха мъж от Конарско заради незаконен добив на дървесина.

Твърди се, че задържаният е кметът на село Конарско – Ахмет Ахмед с прякор Пачката.

Арестът е станал на пътя между с. Черна Места и Якоруда.

От полицейски служители на РУ-Разлог е проверен товарен автомобил „Мерцедес Актрос“ с 45-годишния водач.

При проверката е установено, че се превозват около 20 куб. м. иглолистна дървесина от бял бор без поставена контролна марка и необходимите документи за произход на материала.

По случая е взето отношение по компетентност от служители на РДГ – Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

В петъчния ден в местността Ребрата, землище на Добринище е извършена проверка на лек автомобил „Нисан Патрол“, управляван от 26-годишен мъж от Добринище.

От органите на реда е установено, че в автомобила се превозва около 1,5 куб. м. букова дървесина без поставена контролна марка и без превозен билет. За случая е уведомена компетентната прокуратура, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Югозападното държавно предприятие извършва проверки за кражба на дървесина, съобщават от институцията.

Според информацията от ЮЗДП е констатирано нарушение, при което товарен автомобил, собственост на фирма „Диамант Рубин“ ЕООД са извършвали незаконен транспорт на строителна дървесина от дървесен вид бял бор. В базата за материали в град Разлог е задържан автомобил на фирмата с рег. номер Е 2118 НА, натоварен със строителна дървесина, без да бъде придружен с електронен превозен билет и без поставена контролна горска марка.

Днес проверките на служители на РДГ и ЮЗДП продължават за да бъде установен произходът на дървесината, както и точния обем. Ще бъдат извършени обстойни проверки на отдадените на търг обекти на фирмата.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//