Арестуваха ученици, организирали незаконни боеве с кучета в Белица

Снимка: Infomreja.bg

Те обаче били освободени, защото не са навършили пълнолетие

Незаконни боеве с кучета в Белица. Двама ученици са задържани за организирането на битките. Те сами снимали боевете, а след това качили редица видеа в социалните мрежи, съобщава Нова тв. След сигнали от различни организации, полицията реагира мигновено и младежите са в ареста.  Също така бързо обаче бяха освободени, защото нямат навършени 18 години.

Видеата са изключително брутални. На няколко от тях  освирепяло куче буквално разкъсва беззащитни животни, а в един от клиповете младеж убива друго куче след удар с огромно дърво. „Извършителите са трима лица - двама на 16 години, единият е на 34 от град Белица, от ромски произход, които са извършвали боеве на кучета, които ги има качени в социални мрежи. Тепърва ще установим тези кучета дали са регистрирани в общината. Боевете, доколкото имаме информация, са правени в ромския квартал - в гората над него”, коментира Адил Иброшев, старши експерт в Организация на обществения ред.

34-годишният мъж от клиповете се казва Георги. Той се вижда на едно от видеата. Мъжът обаче твърди, че поне в неговия случай всичко е било случайно и не става дума за предварително организирани боеве. По думите на Георги кучето му и тези на децата случайно се сдърпали по време на разходка, а той се опитал да ги разтърве.

По информация на NOVA основният организатор е 16-годишен ученик от Белица. Той редовно пускал своето куче срещу беззащитни животни и снимал виде, а после ги качвал в интернет. Пари обаче от незаконните боеве не е изкарвал. Потърсихме семейството му, но в квартала не открихме никого. Според хора от ромския квартал на Белица поне 5 кучета са били убити по време на боевете. Те най-вероятно са били бездомни.

Прокуратурата е уведомена и също работи по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK