Агенцията по храните проверява механите в Банско и по празниците

снимка: infomreja.bg

Дежурни екипи на Агенцията по храните в Благоевград ще обикалят заведенията в Банско и през почивните дни, заяви директорът д-р Михаил Бащавелов. Инспекторите ще правят изненадващи проверки в механите дори и през коледните и новогодишните празници, за да се гарантира сигурността на клиентите.

"Усилията ни са насочени най-вече в зимния курортен център, тъй като в предстоящите дни ще има голям поток от туристи там. Посетителите могат да бъдат спокойни, че ние ще се грижим за това в заведенията да се предлага само качествена храна", допълни д-р Бащавелов.

През последните дни инспекторите са направили 22 проверки на ресторанти и търговски обекти в Банско. Съставени са шест акта и две предписания. Най-честите нарушения са за открити в кухните на механите продукти без етикет. Това означава, че собствениците не могат да докажат срока на годност на предлаганите храни. В някои заведения проверяващите се натъкнали на зле поддържани кухненски помещения. Предписания са издадени за олющени стени и тавани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK