6 месеца затвор за извършители на кражба в условията на опасен рецидив

Снимка: Infomreja.bg

Обрали хале за авточасти на "Дупнпишко шосе"

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумение и наложи наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода“ на двама кюстендилци, който се признаха за виновни за кражба, в условията на опасен рецидив. Наказанието ще бъдат изтърпяно при първоначален „строг“ режим, определи РС- Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Споразумението е постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите.

Стефан Н. и Митко К. се признаха за виновни в това, че на 07.01.2021 година, от двор на хале за авточасти, на ул. „Дупнишко шосе“ в Кюстендил са отнели чужди движими вещи, на обща стойност 97, 60 лв. от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, като случаят не е маловажен и деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196, ал.1, във вр . с чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 29, ал.1 от НК. Нанесените щети са възстановени.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk