5 фирми в конкуренция за "Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград”

снимки: Община Благоевград

Пет фирми са внесли документи за изпълнител на обществена поръчка с предмет „Изпълнение на строителни и монтажни работи“ по проект „Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград“. Проектът се финансира по Oперативна програма „Регионално развитие”.

„Хидрострой” АД, ЕТ „Маргарита-П-Петрун Костадинов”, „Пиринстройинженеринг” ЕАД, „Агромах” ЕООД и Консорциум „Достъпна и зелена градска среда” са фирмите, които са внесли необходимия набор от документи в рамките на посочения срок. Офертите бяха отворени днес, в рамките на публична процедура, която се проведе в общинска администрация. Процедурата бе разделена на две обособени части.

По обособена позиция №1 – „Рехабилитация на улици и изграждане на велоалеи” документи бяха подали „Пиринстройинженеринг” ЕАД и „Агромах”ЕООД. Позицията включва рехабилитация на бул. „Пейо Яворов”, улиците „Атон”, „Преслав”, „Славянска”, „Панайот Волов”, „Гемеджиите” и „Солунските атентатори“, както и изграждане на велоалеи по част от тях. 

По обособена позиция №2 – „Изграждане на паркове” документи бяха внесли „Хидрострой” АД, ЕТ „Маргарита-П-Петрун Костадинов”, „Агромах” ЕООД и Консорциум „Достъпна и зелена градска среда”. Дейностите по обособената позицията са насочени към изграждане на парк между улица „Даме Груев” и река Бистрица в кв. 216 и изграждане на втори етап от парка в жилищен квартал „Еленово-1”.

Целите и задачите, които са заложени в проекта включват подобряване физическата и жизнена среда в Благоевград за жители и гости, повишаване качеството на живот, създаване условия за интегриране на групи в неравностойно положение, подобряване работната среда и възможностите за мобилност, както и повишаване на местната конкурентноспособност. За да бъдат изпълнени заложените критерии ще бъдат изградени паркове, нови детски площадки, пешеходни и велосипедни алеи, обновяване и подобряване на архитектурната среда, за да стане тя привлекателна за туристи и гости на града.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

тОТО12:04 - 21.08.2013
КАТО ГЛЕДАМ,КОМИСИЯ ОТ КАЛИНКИ!КОЙ РАЗБИРА ОТ СТРОИТЕЛСТВО,ОСВЕН ВЪЛКОВА И СПАСОВА?
Vasil18:42 - 20.08.2013
Tova e yuristkata na Obshtinata koiato oshte ne e spechelia nito edno delo.
Rozalia18:38 - 20.08.2013
На третата снимка има едно право корумпирано човече,дали може да кажете как си казва?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//