2 г. условно и 10 000 лв. глоба за сводница, принудила четири жени да проституират по хотели и вили в Гоцеделчевско

Снимка: МВР, архив

Районният съд в Гоце Делчев наложи две години условно с тригодишен изпитателен срок на сводница. 41-годишната Е.П.П. от София ще трябва да плати и глоба от 10 000 лева в полза на държавата. Присъдата идва след сключено споразумение с прокуратурата за това, че в продължение на цели две години - през 2011 и 2012 г., е склонявала чрез заплахи и обещание за парични облаги четири жени от Неврокопско да проституират на територията на Гоце Делчев, Огняново, Сатовча, Сандански, София и други градове, включително и в Гърция.

Софиянката Е.П. е неосъждана, със средно образование, разведена и работи като продавач консултант. В Гоце Делчев е наемала апартаменти, откъдето с таксита и нает от нея шофьор е извозвала жертвите си да проституират на съответни адреси.

В съда обвиняемата се призна за виновна в това, че за периода от 6 до 24 декември 2012 година на територията на Сатовча и Гоце Делчев, при условията на продължавано престъпление, с използване на принуда, въвеждане в заблуждение чрез обещаване на пари, е транспортирала Юлия Г. с цел да бъде използвана за сексуална експлоатация без съгласието й.

На 6 декември 2012 г. около обяд в Сатовча тя обещала на Юлия работа като преводач от гръцки език в Гоце Делчев. Същия ден я транспортирала с лек автомобил "Опел", управляван от К.С.Ш. от същото село, с цел разврат. Още същия ден около 14 часа вместо преводаческата работа в Гоце Делчев сводницата приела в апартамент, намиращ се в района на търговски център "МОЛ" Юлия за проституция.

През въпросния период в Гоце Делчев столичанката Е.П. чрез обещаване на пари и използване на принуда, изразяваща се в отправяне на заплахи за бой, скубане и убиване, закарала Юлия с таксиметров автомобил до хотел "В." в същия град, за да обслужи сексуално клиенти. По същата схема тя принудила момичето да извършва сексуални услуги в хотел "Б." край Гоце Делчев, на кръстовището, известно като "П.к." в града, както и на различни места в община Хаджидимово.

Районният съд обвини сводницата и за това, че в периода от май до октомври 2012 г. на територията на градовете Мелник, София и общините Гоце Делчев и Гърмен, отново чрез обещаване на пари, е използвала още една жена за развратни действия с инициали М.С.С. Жрицата обслужвала клиенти в различни хотели и апартаменти в Мелник и Сандански.

Според показанията на потърпевшата, сводницата я закарала лично с лек автомобил "Опел" в апартамент в Гоце Делчев, намиращ се близо до заведение "В." в града, за да обслужва както български, така и гръцки, предимно възрастни клиенти.

41-годишната Е.П. признала пред съда, че от началото на юни до октомври 2012 г. същата жена заработвала за нея чрез проституция и в обект, известен като "Къщата на Б.Б" в Гоце Делчев. 

На 23 юли 2012 г. М.С.С., по настояване на сводницата, преминала и в южната ни съседка през ГКПП "Илинден". Проститутката пътувала с лек автомобил "Фиат", нает от столичанката и управляван от Р.Д.Ю. от Гоце Делчев.

Почти ежедневните визити в Гърция за проститутката продължили и през месец август, се казва в самопризнанията, направени пред Районната прокуратура в Гоце Делчев както от проституиращите жени, така и от подсъдимата, която успяла да оплете в мрежите си още една жена от Гоце Делчев. От 1 ноември до 31 декември 2011 г. на територията на София и община Гоце Делчев обиграната сводница принудила Л.М.П. да продава тялото си за пари, които самата тя прибирала до стотинка.

Така през лятото на 2011 г. в апартамент в столичния квартал "Надежда", чрез използване на принуда, изразяваща се в заснемане на видеоклипове на Л.П., в които същата прави секс с двама мъже, и използване на закани за показване на тези клипове на съпруга й, както и с подписване на запис на заповед, съгласно която Л.П. дължи голяма сума пари на Е.П., и закани, че ще я предяви за изпълнение в случай, че не работи за нея като проститутка, сводницата набрала жената за сексуална експлоатация.

Така Л.М.П. заминала за Гоце Делчев, за да обслужва клиенти. Жената заработвала пари за Е.П. в продължение на една година в същите щаб квартири, използвани от гореспоменатите други жени, склонявани от столичанката да проституират. 

Л.П. ходила при клиенти в хотели в Гоце Делчев, Огняново, Хаджидимово, Сатовча и в различни вили в местността "Попови ливади". На 21 ноември 2011 г. жената е била извозена с лек автомобил „Опел", управляван от К.С.Ш. от Гоце Делчев, през ГКПП "Илинден" в гръцкия град Кавала с цел да бъде използвана за развратни действия.

В лапите на столичната сводница попаднала и непълнолетната Т.А.М. от Гоце Делчев. Същата за периода от 01.04.2012 г. до 30.04 2012 г. била предлагана от сводницата Е.П. да проституира и във всички възможни хотели и вили на територията на Гоце Делчев и община Гърмен.

Невръстната проститутка заработвала пари за софиянката и в хотел „Х.“ в Гоце Делчев, във вила „Р.” в Огняново, както и в хотел „Д.", намиращ се също на територията на Огняново.

На обвиняемата Е.П.П., за извършените престъпления по чл. 159а, ал. 2 срещу четирите жени с инициали Ю.А.Г, М.С.С., Л.М.П. и Т.А.М., съдът в Гоце Делчев наложи общото и най-строго според закона наказание "Лишаване от свобода" за срок от 2 години, като на база подписаното споразумение на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на същото се отлага за срок от три години.

За сводничество и за склоняване към проституция съдът наложи на софиянката и наказание "Глоба" в размер на 10 000 лева в полза на държавата.

 

КОМЕНТАРИ

Иван10:13 - 11.11.2015
На тази сводница трябва присъда най-малко 10 години затвор,като излезе да не помисля втори път да се занимава с това.Но за съжаление нашето правосъдие присъжда на такива условни присъди.А Волен Сидеров ,който го набиха четири години затвор
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK