1000 участници на XIX Международен конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов"

снимка: Читалище "Братство"

Изтече крайният срок за регистрация за участие в деветнадесетото издание на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”, който ще се проведе от 1 до 4 април в Кюстендил.

Конкурсът се организира ежегодно от читалище „Братство 1869” - гр. Кюстендил и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Община Кюстендил под патронажа на кмета Петър Паунов.

Съорганизатори са читалище „Пробуда 1961” - гр. Кюстендил и Европейски информационен център Европа Директно – Кюстендил.

Международният музикален форум тази година ще даде поле за изява на над 500 индивидуални изпълнители и повече от 400 участници в различни групи и формации от различни възрасти от България, Сърбия, Македония, Полша, Чехия, Унгария, Косово, Китай, Гърция, Турция и др.

В рамките на четирите конкурсни дни ще се проведат множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина.

Официалният старт на Деветнадесетия международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов” ще бъде даден на 1 април от 18:00 ч. в залата на Драматичен театър – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK