"Европейски институт - помак": Муса Палев e лице на ДПС, а не на помаците

Муса Палев, снимка: infomreja.bg, архив

Назначеният с решение на Министерски съвет за областен управител на Благоевград Муса Палев не е лицето на помаците, а лицето на ДПС. Това се казва в разпространено днес открито писмо от "ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ - ПОМАК", откъдето заявяват, че остро осъждат появилите се в последно време негативните коментари по адрес на помаците.

Ето какво се казва в откритото писмо на Европейски институт "Помак":

ОТКРИТО ПИСМО

"ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ - ПОМАК осъжда остро появилите се напоследък многобройни негативни коментари в електронните и печатни издания по адрес на Помаците в Република България. Ние от ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ - ПОМАК" се противопоставяме на опитите за насаждане на етническа омраза от определени кръгове, които правят асоциации на някои  политически фигури с помашкия етнос.

Дължим да уведомим обществеността на област Благоевград, че лицето Муса Палев, назначен за областен управител на област Благоевград, не представлява помаците в областта! Г-н Палев е представител на ДПС, а не на помаците, поради което настояваме неговото име да не се свързва с помаците, а и омразата към ДПС да не се излива върху честните и трудолюбиви помаци от областта!

Като доказателство на казаното по-горе, предоставяме на Вашето внимание писмо, изпратено от ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ - ПОМАК до 41-во НС на Република България на 23 ноември 2012 г., от което е видно, че г-н Муса Палев, депутат в предишното НС не е отговорил положително на поставеното от нас питане.

Ето и част от питането ни:

"В тази връзка, моля да поставите въпрос и питане към всички действащи в момента народни представители, които писмено и публично да декларират има ли в 41-то Народно събрание народни представители, определящи се по етнически признак като помаци, за да имаме възможност да отправим тези конкретни въпроси към тях, тъй като смятаме, че те ще разберат и ще проумеят тези и други поставени от нас въпроси най-добре с оглед на тяхната родова и общностна памет и принадлежността им към тази общност.

На базата на очаквания в едномесечен срок отговор от Вас, ще приемем за вярно това Ваше становище и писмен отговор за наличие или липса на такива представители от общността и етноса на помаците, с което всички ние да можем да покажем едно демократично и европейско мислене по въпросите за общностите, малцинствата и интеграционните процеси, необходими за развитието и просперитета на България като пълноправен член на Европейския съюз".

Надяваме се, че обществеността от област Благоевград ще прояви разбиране и повече няма да свързва името на наложения отгоре областен управител Муса Палев с помаците. Той е лицето на ДПС, а не на помаците!".


 

Муса Палев, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Помак Реалист23:16 - 25.06.2013
ЧОВЕШКАТА ЗЛОБА НЯМА ПОЧИВНИ ДНИ !!! ЗЛОБАРИТЕ ОТ ДПС СА ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА.
Аз казвам!!!16:01 - 21.06.2013
ЧОВЕШКАТА ЗЛОБА НЯМА ПОЧИВНИ ДНИ !!!
!!!!!14:40 - 21.06.2013
От злоба ще се самоунищожите. Заради нея само на едно място тъпчете и никога няма да се оправите. Бай Ганьо никога няма да умре във вас. Българите от къде са дошли тук от Татарските племена. Как са дошли тук, без да убиват хора ли? Как България е била на три морета, без да убиват хора ли? Обвинявате, че сте били под турско робство, но турците не са ви изтребили като народ. Такива са били времената, време на войни и убийства, и българите са убивали хора. А за помаците не се знае, тяхната кръв може е по-чиста от вашата. А за религията, какъв ви е проблема? И прабългарите не са били християни, вярвали са в конски опашки. От омраза и злоба се унищожавате! Проблема ви е, че се мислите за по-висши от другите хора. Не забравяйте, че и вие сте хора и всички ни чака едно и също . С какво сте повече от помаците? Не сте се родили помаци, затова няма да разберете. Те са кротки хора, за разлика от вас. Във вас кипи омраза, злоба и варварство, нищо добро.
kadri14:11 - 21.06.2013
До гореопределилият се помак,който казва,че Мусата се е определил,много ми е интересно като какъв се определя-защото в никакъв случай не се е самоопределил като Помак,така че,нека омразата не се излива върху нас-Помаците !!!

FACEBOOK