Злата Ризова е новият омбудсман на Благоевград

Снимка: Злата Ризова/ Личен архив

Коментари преди сесията подсказваха за този избор

Злата Ризова е новият омбудсман на община Благоевград.

Бившият общински съветник бе избрана след тайно гласуване, проведено на редовната сесия на ОбС в последния петък на март.

Желая Ви здраве, да сте безпристрастна, принципна, да бъдете справедлива, отправи поздравите си председателят Радослав Тасков към Ризова.

Ризова от своя страна заяви:

Благодаря, много се вълнувам. Благодаря на всички 28, които ме подкрепихте, и на останалите, които ще са моят стимул за работа.

Гласувалите бяха 40, един отсъстваше. Една бюлетина бе празна, една „въздържал се“ и 28 гласа бяха „за“, което е минималният брой гласове (2/3), за да бъде избран кандидатът.

Даниела Ангелова получи 7 гласа подкрепа, а Атанаска Ковачева – само два.

Председателят на Комисията по номинация за избор на посредник – Василиса Павлова - Валеова, докладва за проведената процедура и предложи пред съветниците да гласуват за една от трите кандидати.

Радослав Тасков отново напомни, че процедурата е била изключително прозрачна и всеки може да се гордее с което.

Той благодари на Комисията за отговорното отношение и съобразяване с правилника.

Ваня Кромбоа заяви, че подкрепя Атанаска Ковачева.

Нейната програма бе най-подробна и добре разработена. Впечатлена съм от ангажираността ѝ към НПО-тата и да популяризира дейността на обществения посредник, както и за идеите ѝ за работа с деца. Призовавам ви да я изберем и подкрепим.

Димитър Урдев: Предлагам да им дадем три минути за изказване на кандидатите, тъй като голяма част от съответниците не присъстваха.

Милена Бунцева го контрира, тъй като заяви, че изслушването е било публично достъпно.

Предложението на Урдев не бе прието, а един от кандидатите пожела сам да се изкаже.

В последния момент бе сменен председателят на комисията – Георги Корчев бе избран с 36 гласа и замести Валеова.

Аз ще служа на хората, въпреки прекъсването от 5 години. Хората ме търсят! Най-важното е благоевградчани да разберат, че има обществен посредник и той ще работи за тях, заяви Ризова пред медиите.

Състезанието е състезание, каза Ковачева на Ризова след гласуването.

Очаквах по-голяма подкрепа, но така са преценели съветниците. Ще помагам на омбудсмана с моята правна квалификация, с моя житейски опит и професионализъм. Мисля, че ще бъда полезна в работата на обществения посредник. Всички граждани нека знаят, че могат да се обърнат към посредника за подкрепа и защита на законните им права, каза Ковачева.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK