Заплахи по мейлите на училища за бомба: Евакуираха школа в Бургас

Снимка: Infomreja.bg

В някои от училищата подобни заплашителни мейли не са установени

Голям процент от бургаските училища затвориха вратите си днес в резултат на получено на служебните електронни пощи еднотипно текстово съобщение за поставено самоделно взривно устройство. 

До момента над 15 са бургаските учебни заведения, които са установили заплашителния майл в пощите си. Ръководствата им разполагат с две възможности – или да подпишат протокол за поемане на отговорност, като учебните занятия не се прекратяват и продължават с нормален ритъм или да отменят учебния процес за срок от едно денонощие от констатиране на заплахата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

В някои от училищата подобни заплашителни майли не са установени и към момента учениците и педагогическия персонал не са евакуирани. 

Служителите от ОДМВР – Бургас вече извършват обстойни проверки в затворените училища за наличието на съмнителни вещи или предмети. В случай, че такива бъдат открити за обезвреждането им ще се включат служители от спец-екип от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” към МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK