Ути нагости участниците в „Аз обичам Благоевград“ с горноджумайска хайдушка бърканица

снимки: Община Благоевград

Популярни личности от Благоевград и страната премериха сили и знания в развлекателното шоу „Аз обичам Благоевград“, посветено на 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Сред играчите от двата отбора бяха кметът Атанас Камбитов, актьорите Андрей Слабаков, Ути Бъчваров, Николай Кимчев и Петър Кьосев, общинският съветник Георги Васев, директорът на Центъра по изкуствата Магдалена Николова и преподавателят Бонка Ичкова.

Шоуто започна с кулинарен спектакъл на Ути Бъчваров, който приготви на живо горноджумайска хайдушка бърканица. В нейните вкусови качества успяха да се убедят всички присъстващи, като за позналите въпросите на Ути, имаше и подаръци.

Веднага след края на кулинарното шоу двата отбора излязоха на сцената. Те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с историята и развитието на Благоевград.

След края на първия кръг от надпреварата, към двата отбора се присъединиха ученици от почти всички благоевградски училища, които със знанията си, спомогнаха за доброто представяне на отборите си и доброто настроение на публиката.

След края на оспорваното състезание, с победата се поздравиха участниците от отбора на Андрей Слабаков, сред които бе и градоначалникът Камбитов.

Подобаващ завършек празничното развлекателно шоу бе традиционно хоро, в изпълнение на ансамбъл Пирин.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK