Тодор Настев и Борислав Иванов заминават за Премиер лига в Португалия

Снимка: СК "Дарис" - Кюстендил

В турнира участват най-елитните състезатели в света от топ 32 в световната ранглиста

Тодор Настев от СК „Дарис“ - Кюстендил, заедно с неговия треньор Борислав Иванов ще вземат участие на Премиер Лига за мъже и жени по Олимпийско карате. От 22 до 24 април в Португалския град - Матосинхос, ще се проведе Премиер Лига по Олимпийско карате.

Това са световните серии по карате, няколко турнира са в годината, които носят точки за световната ранглиста, за участие на Олимпиада и Световно първенство. Те са турнири по подобие на Гранд При турнирите в джудото, световните купи по художествена гимнастика, биатлон и ски. В турнира участват най-елитните състезатели в света от топ 32 в световната ранглиста.

Тодор в момента е номер 42 в категория 60 кг. мъже, но след олимпийските игри миналата година, в неговата категория има много отказали се състезатели, други смениха категориите си и реално той е в топ 30.

В неговата категория участие ще вземат, олимпийски медалисти, световни, европейски и азиатски шампиони и медалисти. Българският отбор ще участва с 6-ма състезатели, предвождани от Олимпийската шампионка и спортист N:1 на България за 2021г. - Ивет Горанова, заяви Борислав Иванов, който е председател и Главен Треньор СК „Дарис“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK