Стрелецът от Златолист не знаел, че го издирват, съдът го остави в ареста

Никола Манчев в Районния съд в Сандански, снимки: infomreja.bg

39-годишният столичанин Никола Манчев, който в четвъртък вечерта стреля по две момичета на пътя Катунци – Златолист, остава в ареста, реши Районният съд в Сандански, където днес бе гледана мярката му за неотклонение.

Държавното обвинение бе категорично, че именно Манчев е извършител на стрелбата и по тази причина настоя той да остане под стража, тъй като има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

В съдебна зала Манчев заяви, че не се е крил от никого, дори не знаел, че го издирват. При задържането му на спирката в санданското село Виногради не оказал съпротива.

Поисканата от него по-лека мярка за неотклонение не бе уважена от магистратите.

Според защитата на обвиняемия, няма достатъчно доказателства, че Манчев е стрелецът. „Как момичетата са го разпознали, като в показанията си твърдят, че той е бил с качулка и се виждали само очите му“, аргументира се адвокатката на арестувания.

Никола Манчев, който е син на бившия посланик на България в Кувейт – Ангел Манчев, се оказа с чисто съдебно минало, баща на две деца.

Както ИНФОМРЕЖА първа писа, той е бивш активист на неонацистката организация "Национална съпротива-България", членувал е и в Българския национален съюз на Боян Расате.

От около две години имал сериозен здравословен проблем, лекувал се от рак на стомаха.

Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 346 ал.5 - за опит за отнемане на МПС със заплаха.

Приятелят му от София, който Манчев повикал да го вземе с кола, е освободен.

Екшънът се разигра към 17,15 часа в четвъртък, когато Никола Манчев опита да вземе колата на 20-годишната Лиляна Савова от село Мусомища и дори произведе два изстрела по нея.

За късмет девойката, която се връщала с наскоро купения автомобил „Опел Астра“ от храма на Преподобна Стойна заедно със своя приятелка от Копривлен, не пострада сериозно.

Стрелецът бе задържан 24 часа по-късно при зрелищна акция, проведена под ръководството на Върховната касационна прокуратура с участието на служители от ОД МВР-Благоевград и Специализирания отряд за борба с тероризма.

 

 

СНИМКИ ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО НА НИКОЛА МАНЧЕВ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Никола Манчев в Районния съд в Сандански, снимки: infomreja.bg
Никола Манчев в Районния съд в Сандански, снимки: infomreja.bg
Никола Манчев в Районния съд в Сандански, снимки: infomreja.bg
Никола Манчев в Районния съд в Сандански, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ddd18:17 - 23.09.2014
toq samo za fizionomiq trqaa da poluchi 10 godini!!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK