С хеликоптер издирват стрелеца от Златолист, полицаи окупираха Катунци, хората в паника

снимка: infomreja.bg, архив

Полицаи окупираха санданските села Катунци и Златолист, където вчера мъж с качулка стреля по автомобил и рани младо момиче.

В момента на площада в Катунци има шест патрулки и три коли на Гранична полиция. Преди минути пристигна и хеликоптер, който ще се включи в издирването на стрелеца. 

На място е и директорът на ОД МВР - Благоевград Васил Митов.

Екшънът се разиграл към 17,15 часа на пътя между селата Златолист и Катунци.

20-годишната Лиляна Савова от гоцеделчевското село Мусомища и нейна приятелка на същата възраст от село Копривлен, община Хаджидимово, запалили свещ в храма на Преподобна Стойна, след което тръгнали да се прибират с лек автомобил "Опел Астра". 

Внезапно на пътя изкочил непознат мъж с качулка, който ги спрял и насочил пистолет към тях. Той застанал пред возилото и им заповядал да излязат.

"Слизайте, че ми трябва кола", изкрещял той на девойките. Те обаче отказали да се подчинят и той стрелял през страничното стъкло. Куршумът уцелил Лиляна Савова във врата.

За късмет раната се оказала повърхностна. Тя е транспортирана в болницата в Сандански и след медицински преглед е освободена за домашно лечение. 

Нападателят избягал.

По първоначални данни той се казва Никола Манчев, на 38 години. Според една от информациите той е представител на неонацистката организация "Национална съпротива-България". Други слухове сочат, че е рейнджър, който имал землянка в района и тренирал за мисия в Украйна.

Има и трета версия, според която стрелецът е избягал затворник.

Засега от полицията отказват официална информация.

Същият човек бил забелязан преди два дни да пие кафе в едно от местните заведения в центъра на Катунци. Непознатият бил сам. На хората им направило впечатление, че мъжът бил много слаб, блед и целият татуиран.

Според разказа на пострадалата девойка, която е студентка в София, той бил неадекватен и едва се държал на краката си.

Жителите на двете села са в паника. Голяма част от тях не смеят да излязат от домовете си, въпреки че в момента е сезонът на гроздобера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//