Софийска окръжна прокуратура разследва делото за подкуп, поискан от полицай

Снимка: Infomreja.bg

Поискал парична сума в размер на 2000 лева

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 304б, ал. 1 от НК – искане на подкуп с цел упражняване на влияние при вземане на решение от длъжностно лице. До разкриване на деянието и установяване на извършителя му се стигна в резултат на съвместните действия на прокуратурата и служители в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.

Събрани са доказателства за това, че на 10.03.2021 г. полицейски служител в РУ на МВР гр. Костинброд поискал парична сума в размер на 2000 лева, която не му се следва. Срещу подкупа той следвало да въздейства върху конкретно длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Няколко седмици по-късно – на 01.04.2021 г., в гр. Костинброд, парите били приети от него.

В качеството на обвиняем за извършено престъпление Софийска окръжна прокуратура е привлякла В.К. По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За престъпление по чл. 304б, ал. 1 законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години и глоба до пет хиляди лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK