Слънчево време на Гергьовден

Снимка: Infomreja.bg

Само на места в източните райони и в Югозападна България след обяд ще превали

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над източните райони и масивите в Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Югозападна България, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен, в Стара планина силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в северните райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 15 мин. и залязва в 20 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 04 ч. и 18 мин. и залязва в 15 ч. и 16 мин. Фаза: три дни след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK