Слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

Повишение на дневните температури

Днес ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб, в Югоизточна България – до умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°.

Над планините ще бъде слънчево. Само над Странджа преди обяд ще има значителна облачност, не е изключено да превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите части силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд на юг от Бургас. Там ще превали дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня постепенно ще отслабва.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 42 мин. и залязва в 17 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 55 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 14 мин. и изгрява в 23 ч. и 19 мин. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт. /НИМХ/
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK