Шествие на мотористи и протест в подкрепа на безопасността на пътя

Снимка: БГНЕС

Тази вечер в София отново е организиран протест с искане за строги мерки за пияни и дрогирани шофьори

В София пред храм-паметника "Александър Невски" се очаква да се съберат мотористи в подкрепа на пътната безопасност, които по обяд ще се отправят към Националния исторически музей. Събитието се провежда с подкрепата на Пътната полиция и Българския червен кръст, а целта на инициативата е да се повиши осведомеността за значението на отговорното шофиране без консумация на алкохол.

Тази вечер в София отново е организиран протест с искане за строги мерки за пияни и дрогирани шофьори, пише БНР. Близки и приятели на загиналото на пешеходна пътека в столицата 15-годишно момче снощи също се събраха на мълчаливо бдение. За кратко  беше затворено кръстовището между улиците "Гурко" и "Шишман".

"Хората, които ще се замислят над всички лоши случки, които се случват, над всички убийства на деца, на млади хора и на който и да е въобще, те не са нарушители. Самите нарушители, самите хора, които нарушават закона, те не чуват. За тях думите не са достатъчни. За тях трябва много по-строги мерки да се взимат и да се прилагат, защото иначе думите само отекват и остават в нищото, в пространството", каза сестрата на убитото момче Ина Арсова.

 В неделя, 10-и септември, ще вземат участие в националния протест, организиран от близки на загинали на пътя, от 18.00 часа в т.нар. "триъгълник на властта" в центъра на столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK