След бурята в Бургаско снощи най-тежко беше положението в Поморие. Електроподаването бе спряно за часове, но в малките часове на деня то е възстановено. Сериозни щети има в Бургас, Карнобат, Несебър, Черноморец.

Областният управител на Бургас Мария Нейкова съобщава, че все още има населени места в общините с прекъснато електрозахранване.

В останалите общини положението е по-спокойно, въпреки че има паднали дървета и на изолирани по-малки населени места електричеството е било прекъснато.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец. Организирана е веднага спасителна акция от Спасителния кризисен център-Варна. Катер "Спасител-2", позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на инцидента, но хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от силните пориви на вятъра, но са били извадени на брега в добро състояние.

Пътните артерии бяха блокирани от паднали дървета и падналите големи количества дъжд. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика кризисния щаб за предприемане на спешни действия за нормализиране на обстановката. И в днешния ден ще продължи почистването на улиците от паднали дървета и клони.

Равносметката от бурята е за нанесени сериозни щети, но без тежко пострадали хора. Жена в к-с "Изгрев" в Бургас е с порезни рани от счупени стъкла.

Имало сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка. Вече са в безопасност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни инциденти. /News.bg/