Прокуратурата се самосезира по случая с Радо Сарафов, започна разследване

Снимка: Фейсбук

По случая е образувано досъдебно производство

Прокуратурата се самосезира след случая с упражненото насилие над Чичо ковач – Радослав Сарафов от Банско.

В прессъобщение до медиите, от държавното обвинение съобщават, че Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, се самосезира по повод изнесена информация в средствата за масово осведомяване относно полицейско насилие в Банско. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Според съобщението, насилие е упражнено от един служител на МВР – от звено „Жандармерия“, който „при изпълнение на службата му, били нанесени удари на Р.С. На пострадалия била причинена лека телесна повреда - временно разстройство на здравето, неопасно за живота.“

Днес Радослав Сарафов бе на преглед в столична болница, заради травмата на коляното, която се е влошила.

Разследването по досъдебното производство е възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Предстои извършване на съответните процесуално-следствени действия, допълват от прокуратурата.

„Ние нямаме против никого. Нито към служителите на МВР, нито към тези на Жандармерията, имаме против трите лица, които не изпълняват закона, а са негови пазители“, заяви за ИНФОМРЕЖА съдружникът на Сарафов – Георги Делиев.

Чл. 131, ал. 1, т. 2 от НК гласи: За причиняване телесна повреда ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАН при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода до 3 години. Това е в най-лекия случай, ако телесната повреда е лека. Престъплението е от общ характер, за което обвинение повдига прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK