Прокуратурата иска 9 години затвор за най-титулувания футболист в историята

Снимка: Getty Images

Легендарният Дани Алвеш се изправя пред съда в Испания за изнасилване в дискотека

Прокурор в Испания иска 9-годишна ефективна присъда за Дани Алвеш, който се изправя пред съда до няколко седмици за старта на делото срещу него, съобщава dir.bg.

Още няма конкретна дата за процеса, но се очаква да е преди Нова година. Алвеш е арестуван и зад решетките без право на пускане под гаранция от януари.

Бразилската легенда бе задържан след жалба на жена в Барселона, която го обвинява в изнасилване в нощен клуб в града. Прокурорът ще иска 9-годишна присъда за сексуално насилие и заплахи.

Присъдите в Испания, ако се докаже вина по тези обвинения, варират между 4 и 15 години. Новината от тази сутрин е, че прокуратурата е готова с документите за делото и обвинителния акт. Алвеш не отрича, че е правил секс с въпросната жена в дискотеката, но това се е случило не насилствено, а с желанието и на двамата.

Малко преди да бъде арестуван през януари, 40-годишният футболист игра за Бразилия на Мондиал 2022 в Катар, а в дните след прибирането му зад решетките бе прекратен договорът му с последния клуб - УНАМ в Мексико.

Алвеш е най-титулуваният професионален футболист в историята, като от два месеца дели първото място с Лео Меси.

Аржентинецът спечели US Open Cup в Щатите с Интер (Маями), което е 43-и отборен трофей в кариерата му. Толкова има и бразилският бранител, който игра заедно с Меси в Барселона 8 години и половина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//