Представят избрани творби от колекцията на акад. Чавдар Славов в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Изложбата се открива на 1 юни 2023 г. от 18:00 ч.

Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ представя избрани творби от колекцията на акад. Чавдар Славов. Изложбата се открива на 1 юни 2023 г. от 18:00 ч., съобщават от културното звено.

Колекционирането на изкуство, превърнало се в страст, обикновено е резултат на неподправена любов към изкуството, каквато е водила акад. Чавдар Славов през вече 40-годишния му път на колекционер. Тази дейност обикновено не предполага публичност, дори я отбягва, но д-р Славов с охота ни допуска в това свое лично пространство, за да съпреживеем с него радостта от досега с красивото.

Акад. Чавдар Славов, дмн, е уролог по специалност, член на Постоянния комитет на Световната здравна организация (СЗО) за Европа и международен член на Световната, Европейската и Американската урологични асоциации. Роден е през 1953 г. в София. Почетен гражданин е на Кюстендил. Животът му протича в тясно общуване с художници и хора от артистичните кръгове. Определя себе си като ценител на изобразителното изкуство. Началото на целенасочената си колекционерска дейност поставя през 1985 г.

В колекцията на д-р Чавдар Славов присъстват 62 произведения на известни автори, много от които представени с някои от най-значимите си постижения. Сред разнообразието на творби от различни жанрове, стилове и техники стоят имената както на класици в българското изкуство, така и на съвременни художници.Изложбата е резултат на една вътрешна потребност, прераснала във всеотдайно посвещаване на изкуството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK