Поставят паметна плоча на загиналите лекари от COVID-19 в двора на кюстендилската болница

Снимка: Infomreja.bg

Инициативата е на кюстендилката Катя Иванова

Поставят паметна плоча на загиналите лекари от COVID-19 в двора на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Инициативата е на кюстендилката Катя Иванова.

„Благородната инициатива да бъдат награждавани с грамота и медал всички екипи на спешна медицинска помощ и медицинския персонал в отделения Covid-19 в Италия и чужбина е на dottoressa Mariateresa Protopapa - Посланичка за Мир 2020-2021  година и носителка на орден Кавалер на Република Италия.

„Аз като интернационален оператор за Мир участвах в тази кампания. Месец февруари т.г. беше награден с грамота и медал и кюстендилския медицински екип в отделение Covid-19 връчен лично на директора на болницата д-р Величков.

Аз съм само малко зрънце в тази голяма хуманна машина с любов за всеки, който се нуждае от помощ, респект и уважение към медицинския персонал, започвайки от лекарите, медицински сестри, санитари, физиотерапевти, шофьори...Всеки един от тях дал всичко от себе си за нашето здраве.

Д-р Даниела Панайотова, Д-р Георги Колешански, Д-р Кирил Димитров, Румен Сираков, Николай Фудулски, Иво Величков и Иван Александров", обяви инициаторката на идеята.

Тя призова паметната плоча с техните имена да напомня на всички нас за всеотдайността им да помогнат в най-трудни моменти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK