Пиян шофьор от Кочан влиза в разпра с униформени, отказва да даде кръвна проба

снимка: infomreja.bg, архив

Андрей Борисов от сатовчанското село Кочан е задържан за 24 часа в РУП – Гоце Делчев, след като бил заловен да управлява личния си автомобил в пияно състояние.

При направения тест с дрегер се оказало, че Борисов е седнал зад волана с 1,6 промила алкохол. Въпреки провинението, нарушителят влязъл в разпра с униформените и категорично отказал да даде кръвна проба, тъй като се опасявал, че тя ще отчете повече промили.

Заловеният пиян водач е брат на юриста в Община Сатовча Зоя Айвазова.

Андрей Борисов е известен с честото си шофиране след употреба на алкохол. Той е стар познайник на полицаите в Гоце Делчев, които не за първи път го хващат в нарушение на пътя.

Местни жители твърдят, че Борисов често се разминавал с наказания, благодарение на ходатайствата на сестра си, кмета на община Сатовча Арбен Мименов и други служители в общинската администрация.

В РУП – Гоце Делчев от две години има практика всички заловени пияни водачи с алкохолна концентрация над 1,2 промила да бъдат задържани за 24 часа за изтрезняване.  

Андрей Борисов ще бъде съден по бързото производство в Районния съд в Гоце Делчев. Очаква се съдът да постанови солидна глоба и отнемане на шофьорската му книжка за дълъг период от време.

 

КОМЕНТАРИ

механика12:49 - 25.09.2012
За съжаление отново говорим за мечешка услуга,както от сестра му,така и от кмета.Чакаме да убие някого,за да се прекъсне тази практика ли?,и после изведнъж всички започваме да разбираме колко е опасно това,как не трябва да се прави и,......бля,бля.......!!! Никаква толерантност и привилегии за хора,които се мислят за недосегаеми,всъщност зад волана всички сме равни и законите трябва да се спазват от абсолютно всички на пътя,хайде сега да видим какво ще стане с този случай?
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//