Петков: Ако ГЕРБ-СДС сформира правителство, то ние ще подкрепим конструктивните политики

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Ние вярваме, че е време предизборните обещания да се изпълняват без да се изневерява на принципите, заяви той

Заявявам, че крайно време след толкова безуспешни опити НС да заработи с реална законодателна програма, която да работи за българите.  Това заяви съпредседателят на коалицията ПП-ДБ – Кирил Петков.

Той каза от трибуната: 

Земеделието трябва да стане приоритет. Повреме на кампанията всички виждаме, че има откъснати райони от страната. Можем да сочим с пръст виновните. 
Време е да запретнем ръкави и инфраструктурата да започне да се случва. Тези проекти да са осъществени без корупция. 
Време е България да влезе в Шенген. Заслужаваме да се присъединим заедно с Румъния към пространството.

Трябва да направим реформа в службите за сигурност, да приемем механизма за разследване а главния прокурор. Трябва еврослужбите да ни имат доверие.
Време е да приемем нужните закони по Плана за възстановяване. Крайно време е да приемем закона за антикорупционните практики. Време е да стане ясно, че всички за равни пред закона. 

Трябва да приемем бюджет с 3% дефицит и да отразява повишаване качеството на образование, за медицинско обслужване. Всичко това може да се постигне без да се увеличават данъците и без корупционни течове. Успехът на българските компании трябва да бъде подпомогнат.  Ще предложим инициативи за улеснение на новия бизнес и създаване на дружество за променлив капитал. Не мога да повярвам, че не приехме Закона за домашното насилие. Време е да придвижим обществото ни напред! Природата не трябва да остава на заден план. Трябва да спрем грозните бетонови картини по българските плажове. 

Всички видяхме как цените в Хърватия не скочиха с приемането на еврото. Българите усетиха, че стойността на спестяванията им може да се промени, ако има некомпетентна политика в сферата на финансите. Ние виждаме, че влизането в еврозоната ще доведе до по-добри дни за нашите пари, спестявания, живот. Еврото е българска валута! На всяка евро банкнота пише „евро“ на български.

Ние вярваме, че е време предизборните обещания да се изпълняват без да се изневерява на принципите. Ако ГЕРБ-СДС сформира правителство, то ние ще подкрепим конструктивните политики, но ще се борим срещу всяка подмяна на интереса на гражданите. Време е България да върви напред, да спрем с политическата реторика, време е всеки българин да има нормален европейски живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//